TOBB'DAN KİLİS'E "FEN LİSESİ

• 20.05.2015

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) girişimlerini geri çevirmeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kilis’te 16 derslikli bir fen lisesi yaptırma kararı aldı.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ; İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman SEVGİLİ ile birlikte Kilis Valisi Sayın Süleyman TAPSIZ’ ı makamında ziyaret ederek, Fen Lisesi’nin yapımı ile ilgili mutabakatın sağlanıp, protokolün imzalandığını belirtti.

Protokolün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan ÖNDEŞ: “Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etken okuyan, öğrenen, sorgulayan, eğitimli genç nesiller olacaktır. İlimiz eğitime önem veren, üniversite sınavlarında her yıl iller arasında derece yapan bir ildir. Bir Kilisli olarak bundan gurur duyuyorum. Birçok ilde okular yaptıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine KİTSO olarak Kilis ilimize de bir lise yapılması yönünde talepte bulunduk ve 16 derslik bir Fen Lisesi yaptırılacağı müjdesini aldık. Bugün protokolünü imzaladığımız Fen Lisemiz Kilis’imize hayırlı olmasını dilerim. Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Yönetim Kuruluna, Kilis Valisi Süleyman TAPSIZ’a, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman SEVGİLİ’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

TOBB'DAN KİLİS'E "FEN LİSESİ