KESOB’DAN KİTSO’YA NEZAKET ZİYARETİ

• 11.05.2015

11-17 Mayıs tarihlerinde kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Kilis Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) ve Esnaf Odaları Başkanları ve Ticaret İl Müdürlüğü Odamıza nezaket ziyaretinde bulundu.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ misafirleriyle yaptığı görüşmede Ahiliğin toplumun sosyal ve ekonomik hayatı üzerindeki öneminden bahsederek: “Ahilik geleneği Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan Türk Milletinin köklü geleneklerinden biridir. Bugünlere kadar ulaşan ahilik güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öne çıkarmıştır.” Dedi.

KESOB Başkanı Ömer SEVENGÜL: “Kardeş kuruluş olarak gördüğümüz Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile yakın işbirliği içerisinde olacağız. Kilis halkının Ahilik kültürünü ve felsefesini benimseyerek, hayatının her aşamasına da bunu yansıtmaktadır.” Dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ÖNDEŞ misafirlere teşekkür etti.

KESOB’DAN KİTSO’YA NEZAKET ZİYARETİ