OSMANİYE’ de Yapılan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’nda pamuk konuşuldu

• 30.03.2015

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) öncülüğünde başlatılan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’nun 5’ncisi Osmaniye’de yapıldı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasının (OTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Odamızdan Başkan Yardımcısı Ahmet Nedim ÖZÇELEBİ ile Genel sekreter M. Murat SAKAR katıldığı toplantıya Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş,  Hatay ve Osmaniye ticaret ve sanayi odası başkanları ve genel sekreterleri ile kalkınma ajanslarının yöneticileri katıldı.

Her toplantıda bir konuyu masaya yatıran platform üyeleri, Osmaniye’de pamuğu konuştu.

Toplantıda pamuğun Türkiye ve dünya için önemli bir hammadde olduğu, bu üründen çok çeşitli alanlarda istifade edildiği, bu yüzden pamuğa daha fazla sahip çıkılması gerektiği ifade edildi.

Dünyada pamuk üretiminde yedinci, pamuk kullanımında dördüncü ülke olan Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden tekstilin ana maddesini de pamuğun oluşturduğu ve pamuğun 50'den fazla endüstri koluna hammadde sağladığı, aynı zamanda gıda maddesi olarak da kullanıldığı belirtildi. Pamuğun, tarım ve sanayide önemli istihdam sağlaması bakımından da önemli olduğu belirtilerek, ürünün teşvik edilmesi istendi.

Toplantıya katılan Oda başkanlarının yaptığı konuşmaların ardından Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Akpınar tarafından, Pamuğun Türkiye Ekonomisindeki Yeri konulu bir sunum yapıldı.

Ayrıca toplantıda yapılan önerilere ilişkin bir rapor hazırlanarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulması kararlaştırıldı.