Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu "Yenilenebilir Enerjiyi" ele aldı

• 12.01.2015

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) öncülüğünde başlatılan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu'nun dördüncü toplantısı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının (ŞUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa illerinin ticaret ve sanayi odalarının yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterlerinin yanı sıra kalkınma ajanslarının genel sekreterleri ile uzmanları katıldı.

Platform Üyesi Odaların Başkanları toplantı öncesi Bloomberg HT kanalında Sami ALTINKAYA’ nın hazırlayıp sunduğu “Çıkış Yolu” adlı programa katılarak Platformun amaçları ile ilgili bilgiler verdiler. Oda Başkanımız Mehmet Erdal ÖNDEŞ’ in de görüşlerini belirttiği programda: Kilis-Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Kilis’i ve tüm bölgeyi İskenderun Körfezine bağlayacak olan Amanos Tüneli Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgenin ve Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesinde, bu projelerin önemli rol oynayacağına vurgu yapan ÖNDEŞ: “Bu projelerle Kilis Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacaktır.” Dedi.

Yenilenebilir enerji konusunun ele alındığı toplantıda Oda başkanlarının yaptığı konuşmaların ardından Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Azmi AKTACİR, tarafından "Yenilenebilir Enerji" konusunda sunum yapıldı.

Toplantıya daha önceki toplantılarda kararlaştırılan “Akdeniz’ den Mezopotamya’ ya Gastronomi ve Mozaik Turizmi Yolculuğu Projesi” nin bütçesi üzerinde görüşmelerle devam edildi. Projenin bütçe detayları üzerinde görüş ve önerilerde bulunuldu.

Bundan sonraki toplantının 12 Mart 2015 tarihinde Osmaniye’de yapılması kararlaştırıldı.

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu "Yenilenebilir Enerjiyi" ele aldı