KİTSO’DA TORBA KONUNU ANLATILDI

• 15.10.2014

Bilindiği üzere kamuoyunda Torba Kanunu olarak anılan 6552 Sayılı Kanun 11 Eylül 2014 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanunla vergi mevzuatı açısından üyelerimizi doğrudan ilgilendiren konular hususunda bilgi verildi.

KİTSO’ da yapılan toplantıya Defterdar Vekili Mehmet Şerif AYGUR, Vergi Dairesi Müdürü Cemal ŞENGÜL, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ,  Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet ÖZÇİLOĞLU, Kilis Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket MEMİLER, Esnaf Odaları Başkanları, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, vergi idaresi birim amirleri ve iş adamları katıldılar.

Defterdar Vekili Mehmet Şerif AYGUR’ un yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Vergi Dairesi Müdürü Cemal ŞENGÜL tarafından Torba Kanunu Vergi Mevzuatı ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumda;

-          Kanun kapsamında vergi borçlarının yapılandırılması,

-          Kayıtlarda olduğu halde işletmede mevcut olmayan kasa mevcudu ile ortaklardan alacaklar beyanı,

-          Kanun kapsamında peşin veya taksitle ödeme

-          Başvuru şekli ve süresi

Hususlarında bilgiler verildi.

Uygulama tebliği ile ilgili genel açıklama yapıldı.

Sunum sonrasında soru cevap şeklinde toplantıya katılanların soruları cevaplandırıldı.

Toplantı bitiminde KİTSO Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ sunumdan dolayı vergi dairesi mensuplarına ve toplantıya katılanlara teşekkür etti.

KİTSO’DA TORBA KONUNU ANLATILDI