KİLİS'İN SORUNLARI TİCARET VE SANAYİ ŞURASI'NA TAŞINDI

• 11.08.2014

KİLİS’İN SORUNLARI TİCARET VE SANAYİ ŞURA’SINA TAŞINDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirilen VII. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda, ticaret ve sanayinin temsilcileri bütün sorunlarını ve çözüm önerilerini birinci ağızdan hükümetle paylaşma imkânı buldu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, huzur, istikrar ve reform ateşinin yeniden canlandırılmasını istedi.​

VII. Ticaret ve Sanayi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 bölge ve 3 büyük ilin ayrı ayrı sunum yaptığı şurada Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini hükümetle paylaştılar.

Şura’nın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyası olarak huzur ve istikrardan yana olduklarını belirterek, “Ekonomide atılım yapmamızı sağlayan reform ateşi yeniden canlansın” dedi. İcracı ve reformcu anlayışın devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün bu anlayış ile büyük başarı hikayeleri yazdığına değindi.

Şura için oda, borsa ve konseylerin kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mikro ve makro sorunlarının belirlendiğini sonra da çözüm önerilerinin hazırlandığını anlattı.

Şura’ya Yönetim Kurulu Başkanımız M.Erdal ÖNDEŞ de katılarak Kilis’in sorunlarını ve talep edilen çözüm önerilerini sundu. Her Oda’ya en çok 5 konuda sorun ve çözüm önerisi bildirme imkanı verilen Şura’ya Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nın götürdüğü öncelikli 5 konu aşağıda belirtilmiştir.

·         SURİYELİ MÜLTECİLER SORUNU

·         SURİYELİ MÜLTECİLERİN ÇALIŞMA İZİNLERİ VE ÇALIŞMA BARIŞININ BOZULMASI SORUNU

·         KİLİS POLATELİ ŞAHİNBEY TEKSTİL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PROJESİ

·         KİLİS’İN SU SORUNU-YUKARI AFRIN BARAJI VE İÇME SUYU İSALE HATTI PROJESİ