AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

• 17.09.2019

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Ahilik Haftası’ etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Vali Vekili Fehmi Sinan Niyazi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Yalçın, Kilis Milletvekili M. Hilmi Dülger, ile oda başkanları, oda yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Vekili Fehmi Sinan Niyazi, Kilis Milletvekili M. Hilmi Dülger, KESOB Başkanı Şevket Memiler, KİTSO Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı yaptıkları konuşmalarda Ahiliğin öneminden bahsettiler.

Konuşmaların ardından meslek liselerinde dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

İlin ahisi Hasan Tatar olurken ilin kalfası İbrahim Halil Tiryaki, ilin çırağı Mehmet Akif Öztiryaki oldu.
İlin ahisi Hasan Tatar, yılın ahisi seçilmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Program halk oyunları ekiplerinin gösterileri, yılın ahisinin ve protokol üyelerinin kaftan giymeleri ile katılımcılara pilav ve tatlı ikramı ile son buldu.

AHİLİK HAFTASI KUTLANDI