Mahir Eller Projesinin Açılışna Katıldık

• 15.11.2018

Odamızın da dahil olduğu TOBB öncülüğünde, TEPAV ortaklığında AB’nin finanse ettiği Mahir Eller Projesinin açılışı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu proje ile TOBB, geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk vatandaşlarının ekonomik hayata katılımı için önemli bir proje hayata geçiriyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 15 Milyon Avro bütçeye sahip olan proje, 12 ilde gerçekleştirilecek. TOBB ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında yürütülen “Birlikte Yaşamak ve Çalışmak: Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Türkiye Ekonomisine Entegrasyonu - Mahir Eller Projesi” ile toplam 30 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

“Mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganıyla başlatılan projenin temel amacı, geçici koruma altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşlarının mevcut mesleki becerilerinin belgelendirilmesi ile istihdam edilebilirliklerini artırmak olarak öne çıkıyor.

Mahir Eller Projesinin Açılışna Katıldık