KİTSO BAŞKANI MEHMET ERDAL ÖNDEŞ: GAZETECİLER DOĞRU, İLKELİ VE TARAFSIZ HABERLERİ İLE KARANLIKLARIN IŞIĞA AÇILAN PENCERELERİDİR

• 13.01.2014

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basınımızın özveri ile çalışan değerli gazetecileri, toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma ışık tutmaya özveri ile devam etmektedir” dedi.
KİTSO başkanı Öndeş mesajında şu ifadeleri kullandı:
 “Gazeteciler doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile  karanlıkların ışığa açılan pencereleridir. Basın sektörünün başta Kilis emekçileri olmak üzere değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. İletişimin en temel taşlarından olan gazetecilik, toplumun gelişmesinde ve haber almasında çok önemli ve büyük sorumluluklar taşıyan bir meslektir.

Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumun isteklerine göre kamuoyu oluşmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracıdır.
Basının zayıf olduğu ve halkın yeterince bilgilendirilmediği toplumlar zayıf ve geri kalmıştır. O bakımdan kalkınmamızda ve çağdaşlaşmamızda önemli rol oynayan, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile  bu şerefli mesleği icra eden fedakâr gazetecilerimizi takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir.
 Bu duygu ve düşüncelerle Kilis Ticaret ve Sanayi Odası camiası adına, tüm çalışan gazetecilerimizin bu güzel gününü tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

KİTSO BAŞKANI MEHMET ERDAL ÖNDEŞ: GAZETECİLER DOĞRU, İLKELİ VE TARAFSIZ HABERLERİ İLE  KARANLIKLARIN IŞIĞA AÇILAN PENCERELERİDİR