ÖNDEŞ: KİLİS’İ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

• 16.03.2018

2011 yılında başlayan Suriye’deki olayların giderek iç savaşa dönüşmesi nedeniyle zor bir sınav vermeye başlayan serhat şehrimiz Kilis’in yaşadığı sorunların çektiği sıkıntıların en yakın takipçisi olan Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO), Yönetim Kurulu Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ önderliğinde bu krizin etkilerinin giderilmesi konusunda birçok çalışma yapmış ve çeşitli temaslarda bulunmuştu.

Bu çalışmalardan biri olan ve Kilis’in ekonomisi için mihenk taşı niteliğindeki banka kredileri borçları ve ödemeleri konusunda Denizbank Kilis Şubesi, yapılan görüşmeler neticesinde olumlu dönüş yapan ilk banka olarak özel bir karar aldı ve işletme kredilerini bir yıl erteleme imkânı sundu.

Konuyla ilgili Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet ÖZÇİLOĞLU, Kilis Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği Başkanı Ömer SEVENGÜL, Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin ESKİDUMAN Denizbank Çukurova Bölgesi KOBİ Satış Müdürü Kemal ODABAŞ, Denizbank Kilis Şube Müdürü Aynur YAŞAR ile birlikte bir basın açıklaması yapan KİTSO Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ şunları söyledi;

“Sözlerime başlamadan önce hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Bilindiği üzere 2011 yılında başlayan Suriye’deki olayların giderek iç savaşa dönüşmesi neticesinde Kilis büyük bir göç dalgası ile karşı karşıya kalmıştır. Bu göç nedeni ile güney sınırımızda boşalan alanlara PKK/PYD/YPG/DEAŞ gibi terör örgütleri yerleşmiş ve Kilis’i ve ülkemizi hedef alarak güvenliğimizi tehdit etmeye başlamıştır.

18 Ocak 2016 tarihinden beri devam eden roketli saldırılar neticesinde 28 canımız şehit olmuş yüzün üzerinde kişi yaralanmış, maddi ve manevi kayıplar yaşanmıştır.

Bu suretçe Kilis ekonomisi büyük zarar görmüş iş adamlarımızı tarif edilmeyecek sıkıntılar yaşamış ve yaşanmaya devam etmektedir.

Bu Krizin etkilerini azaltmak amacıyla Devletimiz bazı destekler açıklamış olmasına rağmen tam anlamıyla yeterli olmamıştır.

Çünkü çok talep etmemize rağmen bankalardan kullanılan ticari krediler, işletme Kredileri, KOBİ kredileri için bu güne kadar bir karar alınmamış idi.

İşte bu sesimize bu gün Denizbank kulak vererek Kilis için özel bir karar aldı ve işletme kredilerini bir yıl erteleme imkânı sundu. Ben huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum diğer bankalarda benzer karar alarak Kilis’i bu zor gününde yalnız bırakmazlar.

Bir temennim de Kilis’te inşaat sektörünü canlandırmak ve ihtiyaç sahiplerini gayrimenkul almaya teşvik etmek için belirli bir süre ile kısıtlı olmak üzere, Kilis’e düşük faizli konut kredisi verilmesidir. İnşallah bununda öncülüğünü yine Denizbank yapar diye düşünüyorum

Bu düşüncelerle tekrar hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyor, katılımınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

ÖNDEŞ: KİLİS’İ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR