KİLİS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN KAMULAŞTIRMA BEDELİ İÇİN BEKLEDİĞİ PARA GELİYOR

• 12.12.2013
Mevcut 90 ha olan Kilis Organize Sanayi Bölgemizde tüm parsellerin tahsis edilmesi ve hiç boş yer kalmamış olması nedeni ile uzun süredir devam eden genişletme çalışmalarında sona gelindi.

Bu amaçla yapılan çalışmalar neticesinde bir kısım arazi sahipleri ile anlaşılmış olup bunların bir kısmının parası ödenmiştir. Ancak yeterli para bulunamadığından anlaşma sağlanmış olmasına rağmen bazı arazi sahiplerinin parası ise ödenememiş idi.

Bu sıkıntının çözülmesi amacı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN Bakanımız  ve Müsteşarı hemşerimiz Sayın Ahmet ZAHTEROĞULLARI devreye girerek kendi bakanlıklarının kullanmadıkları ödeneklerinden 5.000.000.TL. nın Kilis Organize Sanayi Bölgesine tahsis edilmek üzere Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne aktarılmasını talep edeceklerini belirtmişlerdir.

Kurban Bayramı dolayısıyla Odamızda yapılan bayramlaşmaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı Sayın Ahmet ZAHTEROĞULLARI bu durumu teyit etmiş ancak Maliye Bakanlığının bu öneriye sıcak bakmadığını belirtmiştir.

En son 11.12.2013 tarihinde yapılan telefon görüşmesinde 22.Dönem Milletvekilimiz Hasan KARA sorunun çözümü için Maliye Bakanlığı ile görüşüldüğünü ve 5.000.000.TL. nin Kilis Organize Sanayi Bölgesinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne aktarılacağını, bunun için Bakanlık yetkililerince gerekli talimatların verildiğini bildirmiştir.

Böylece Kilis Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırma çalışmalarının önünde bulunan en önemli engel kaldırılmıştır. Bu konuda emeği geçen başta Sayın Bakanımız Fatma ŞAHİN’e  ve onun Müsteşarı hemşerimiz Sayın Ahmet ZAHTEROĞULLARI’ na, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne, Sayın Valimize,  Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Organize Sanayi Bölgesi Başkanına ve bu konuda emeğini esirgemeyen 22. Dönem Milletvekilimiz Sayın Hasan KARA’ ya şahsım ve camiam adına teşekkür ediyorum.

Bir yandan Kilis Organize Sanayi Bölgesinin genişletilerek yeni yatırımcılara yeni imkanlar sunulması, bir yandan kuruluş çalışmaları hızla devam eden Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yaratacağı yatırım imkanları ve yapım çalışmaları devam eden Amanos Tünelinin hayata geçmesi ile 80 km mesafeden liman bağlantısı Kilisi çok yakın bir zamanda önemli sanayi ve çekim merkezi haline getirecektir. Kilisliler olarak buna her kesin inanması ve bu uğurda canla başla çalışması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası