KİTSO’da Suriyeli Yatırımcılar “Uyum ve Birlikte Yaşam Çalışma Grubu” Toplantısı İle Bilgilendirildi

• 01.12.2017

Kilis Valiliğince oluşturulan “Uyum ve Birlikte Yaşam Çalışma Grubu” çalışmaları kapsamında, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) toplantı salonunda yapılan toplantıyla, Suriyeli yatırımcılar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve KİTSO yetkililerince yapılan sunumlarla bilgilendirildi.

Katılımın yoğun olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan KİTSO Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ şunları söyledi;

“Odamızın çok değerli üyeleri sözlerime başlamadan önce hepinize hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Bugün ilimizde hayatlarını sürdürmekte olan geçici koruma altındaki Suriyeli üyelerimizin bilinçli bir uyum politikası çerçevesinde valiliğimizce oluşturulan “Uyum ve Birlikte Yaşam Çalışma Grubu” çalışmaları kapsamında düzenlenen bu toplantıda değerli sunumcular sizleri bilgilendirmeye, sorularınıza cevap vermeye çalışacaklar. Toplantının azami derecede faydalı olmasını gönülden diliyorum.

Sözlerimin başında sizlere değerli üyelerimiz diye hitap ettim. Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ve Odanın başkanı olarak benim için Odamız üyeleri olarak çok değerlisiniz. Suriye’de yaşanan olumsuz süreçten dolayı bugün sizleri aramızda bulunmanızdan, ülkemize sığınmanızdan dolayı özel bir itinam ve ilgiyi de hak ettiğinize inanıyorum. Sizler de bizler de zor bir süreçten geçiyoruz. Sıkıntılar var, zorluklar var ama hayat devam ediyor. Bütün bu problemlerin altından kalkabilmemiz için birlikte güç birliği yaparak dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum.

Odamızın üyeleri olarak bizleri de her zaman ziyaret edebilirsiniz. Kapımız her zaman sizlere açıktır. Yardımcı olabileceğimiz konularda taleplerinize cevap vermeye azami gayret göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Hepinizi tekrar sevgi ve muhabbetle selamlıyor toplantıya katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulkadir AKKAŞ tarafından yapılan sunumda; SGK ve Bağ-Kur primleri, ödemeler, ertelemeler, sağlık yardımları ve borç yapılandırmalarının bitişiyle birlikte yapılacak işlemler ve ödemeler, T.C. kanunlarınca belirlenen çalışma ve çalıştırma koşulları ve izinleri vb. konularda bilgilendirme yapıldı.

KİTSO Genel Sekreteri M. Murat SAKAR tarafından yapılan sunumda ise; Suriyeli yatırımcıların şirket kurma işlemleri, Odalara kayıt yaptırma, KİTSO tarafından yapılan işlemler, KİTSO tarafından düzenlen belgeler vb konularda bilgi verildi.

Sunumlar sonrasında soru cevap bölümüne geçildi ve akabinde toplantı sonlandırıldı.