28

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye İş Kurumu Kilis İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 25’er kişilik 5 sınıf halinde toplam 125 kişilik Girişimcilik Eğitim kurslarını tamamlayarak belge almayı hak eden kursiyerlerin sertifikaları Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan KİTSO Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ; “Kursa katılan girişimci adayları kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almayı hak ettiniz. Hepinizi tebrik ederim. Bu sertifikalar kendi işinizi kurmak için önemli bir fırsat. Bu belgeyi alarak kendi işini kuracak olan girişimciler KOSGEB’in desteklerinden faydalanabilecektir. Bildiğiniz gibi kendi işini kuracak girişimcilere KOSGEB tarafından 50.000 TL’ye kadar hibe 100.000 TL’ye kadar faizsiz kredi verilmektedir. Bu fırsatları iyi değerlendirerek kendi geleceğinize yön vereceğiniz gibi ülke ekonomisine de katkıda bulunacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum.” Dedi.

Daha sonra söz alarak ev sahipliğinden dolayı KİTSO Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ’e teşekkür eden Türkiye İş Kurumu Kilis İl Müdür Vekili Nurettin KÖKSAL, sözlerine şöyle devam etti; “Bugün burada bayan ve engelli kursiyerlerimizin sayısının fazla olması özellikle ilimiz ekonomisi için çok umut verici. Kurslarını tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Türkiye İş Kurumu Kilis İl Müdürlüğü olarak kapılarımız sizlere her zaman açık. Kendi işini kurarak çalışmak üretim yapmak insanların kişiliğini de geliştirir. Onun için çocuklarımızı da çalışma hayatına çocuk yaşta alıştırmalıyız. Çırak olarak da olsa yaz aylarında bir iş yerinde çalışmalılar. Göreceksiniz bu kişiliğinin gelişmesine katkı yapacaktır. Onun için ben diyorum ki Yaz Okulu uygulaması yerine “İş Okulu” uygulamasına geçmeliyiz. Hepinizi tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” Dedi.