14

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından kamu-üniversite-sanayi arasında işbirliği ve etkileşimin sağlanması, paydaşların tek bir nokta üzerinden Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara ve bilgi kaynaklarına erişimi amacıyla hazırlanan "Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP)'' kullanıma açılmıştır.

www.kusip.gov.tr  web adresinde yer alan portal sayfasından "kaydol" butonunu tıklanarak, Kamu Kurumları, İl Müdürlükleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Firmalar,  Sanayi ve Ticaret  Odaları, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve "KOBİ’ler ''Kurum" olarak akademisyen, girişimci ve diğer kullanıcılar ise "Araştırmacı" olarak Portal'a kayıt olabilmekte, kayıt işlemini tamamladıktan sonra her kullanıcı kendi oluşturduğu "kullanıcı adı" ve "parola" ile sisteme giriş yapabilmektedirler.

Bu kapsamda hazırlanan "el broşürü", "kullanım kılavuzları" ve "tanıtım afişi" ile ilgili dokümanların elektronik kopyaları portal ana sayfasında yer alan hakkında kısmından indirebilmektedir.

Bu nedenle OSB yönetiminin bölge içerisinde faaliyette bulunan işletmeleri / firmaları, sanayi Sitesi yönetiminin de site alanı içerisinde bulunan iş yerlerini ve üyelerimizin yukarıda sözü edilen www.kusip.gov.tr web adresinde yer alan portal sayfasından kullanıcı adı ve parola oluşturtarak sisteme giriş yapmaları gerektiği üyelerimize önemle duyurulur.