BAŞBAKAN KİLİS'TE

• 05.04.2017

06.04.2017 tarihinde İlimizi gelecek olan Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın ziyareti öncesi Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) toplantı salonunda bir araya gelen KİTSO Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer SEVENGÜL ile Meslek Odaları Başkanları ortak bir bildirim yayınladı.

Birikmiş borçların silinmesi ve Kilis’in de “Cazibe Merkezi İller” başlıklarının üzerinde durulduğu ve aşağıya çıkarılan bildirimin basın mensuplarına tanıtılmasıyla sonlandırılan toplantı sonrası bir açıklama yapan KİTSO Başkanı ÖNDEŞ; “Sayın Başbakanımıza şimdiden hoş geldiniz diyorum. Kilis için çok önemli olduğunu düşündüğümüz konuları bir araya getirerek Sayın Başbakanımıza arz etmek istiyoruz.” Dedi.

------------------------------------- Ortak Basın Bildirsi---------------------------------------------------------

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım;

MÜJDE BEKLİYORUZ

SSK, BAĞ-KUR ve VERGİ BORÇLARININ SİLİNMESİNİ VE KİLİS’İMİZİN CAZİBE MERKEZİ İLLER ARASINA ALINMASINI İSTİYORUZ.

Kilis 18 Ocak 2016 tarihinden itibaren roketli saldırılara maruz kalmıştır.  Roket saldırıları sonucu 25 şehit, yüze yakın yaralı verdik. Sadece Şehir merkezine yüze yakın roket saldırısı oldu. Buna rağmen Kilis Halkı Devletine ve sizlere güvenmeye devam etti.

BİZ DEVLETİMİZE GÜVENDİK ve DESTEK OLDUK. ŞİMDİ SİZDEN MÜJDE BEKLİYORUZ

Kilis Halkı ve Kilis Esnafı olarak geçtiğimiz yıl yaşanan roket saldırılarının psikolojik ve ekonomik sarsıntılarını yaşamaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız hala en ufak bir patlamada panik olmaya ve korkmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Roketlerden dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılar en çok esnafımızı etkilemiştir. Ekonomik krizin devam etmesinden dolayı  SSK, BAĞ-KUR primleri ve Vergi borçları 30.06.2017 tarihine kadar ertelenmiştir. Bu sürenin sonunda birikmiş borçların defaten ödenmesi yeni bir kriz yaratacaktır. Ekonomik krizin etkilerinin halen devam ettiği İlimizde esnafımızın ve bizlerin beklentisi ve dileğimiz bu borçların bir defaya mahsus silinmesidir.

Aziz Vatanın gövdesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bir parçası olan Kilis cazibe merkezi iller içerisine alınmamıştır. Kilis’in bu destek paketinin dışında bırakılması tüm Kilislileri derinden üzmüştür. Kilislilerin beklentisi ve arzusu cazibe merkezi olarak ilan edilen 23 İl arasına Kilis’in de dâhil edilmesidir.

Sayın Başbakanımıza arzımızdır.

BAŞBAKAN KİLİS'TE