GTO HEYETİNDEN ODAMIZA ZİYARET

• 06.01.2017

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan HIDIROĞLU, Meclis Başkanı Settar KONUKOĞLU, yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanlık divanı Kilis Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler. GTO heyeti, burada Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ, Meclis Başkanı Mehmet ÖZÇİLOĞU, yönetim ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

KİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek GTO ile ortak projeler hazırladıklarını, iki şehrin faydasına olacak bütün çalışmalarda işbirliklerinin devam edeceğini söyledi.

Güç birliği yaparak hayata geçirilen, Kilis Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin hem Gaziantep hem de Kilis iş dünyası için büyük bir proje olduğunu vurgulayan ÖNDEŞ; Arsa tahsisine 2019 yılında başlanacağını belirterek “Yatırımcıları Kilis'e bekliyoruz" dedi.

Kilis'teki Suriyelilere de değinen ÖNDEŞ, savaşın başladığı günden bu yana Suriyelilerin Kilis'e gelmeye devam ettiğini kaydetti. Kendi nüfusumuzdan daha çok Suriyeli nüfusu barındırdıklarını anlatan ÖNDEŞ, böyle bir şehrin dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını sözlerine ekledi. Suriyeli mülteciler konusunun Kilis, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi illerin de ortak sorunu olduğunu belirten ÖNDEŞ; bu konuda müşterek meclis toplantısı yapabileceklerini ve ortak kararlar alabileceklerini ifade etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan HIDIRLOĞLU, Suriyelilerin sorunlarının çözümü adına Göç Bakanlığı kurulmasının doğru olacağını belirtti.

Sorunların çözümü için işbirliğini önemsediklerini ifade eden HIDIROĞLU, Gaziantep ve Kilis'in Suriyelilerin sosyal ve çalışma hayatına entegrasyonuna ilişkin yeni bir çalışma yapması gerektiğini dile getirdi.

İki şehir arasında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunan taraflar, Türkiye'de göç bakanlığı kurulması gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.

GTO HEYETİNDEN ODAMIZA ZİYARET