KİLİS VALİSİ İSMAİL ÇATAKLI’DAN KİTSO’YA ZİYARET

• 17.10.2016

Kilis Valisi Sayın İsmail ÇATAKLI, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek KİTSO Meclis Üyeleri ile tanıştı ve Oda binasında incelemelerde bulundu.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ, Meclis Başkanı Mehmet ÖZÇİLOĞLU ve Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu ve KİTSO toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ bir konuşma yaptı.

Kilis Valisi Sayın ÇATAKLI’yı Kilis Ticaret ve Sanayi Odasında ve aralarında görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten ÖNDEŞ, sözlerine şöyle devam etti;

“Göreve başladığınız şu kısa süre içerisinde, bizlere gösterdiğiniz yakınlık ve çalışmalarımızda önümüzü açan bitirici yardımlarınız için tüm çalışma arkadaşlarım ve üyeleriz adına size bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

İnşallah sizin teşvik ve desteğiniz ile bizler de güzel hizmetlerde bulunmaya gayret göstereceğiz.

Fazla vaktinizi almadan Odamız ile ilgili özet bilgiler vererek sözlerimi tamamlamak istiyorum.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası 1922 yılında kurulmuş Ülkemizin en eski Odalarından biridir.

1297 aktif üyemiz bulunmaktadır.

Bunun 88 Anonim Şirket, 35 Kooperatif, 518 Limited Şirket olmak üzere toplam 641 tüzel kişi,

656 gerçek kişi olmak üzere toplam 1297 kişi üyemiz bulunmaktadır.

13 Meslek Komitemiz mevcut olup, meslek komitesi üye sayımız 71 kişidir.

Meclisimiz 29, Yönetim Kurulumuz ise 7 kişiden oluşmaktadır.

Mevcut arsamız üzerine yapılan Hizmet Binamızın inşaatı devam etmektedir.

Konferans ve Toplantı salonlarından oluşan B Blok inşaatı tamamlanmıştır.  Bu bloğun tamamı toplantı salonlarından oluşmaktadır. 1 adet anfi konferans salonu, 1 adet U düzeni toplantı salonu, 1 adet sınıf düzeni toplantı salonu, 1 adet meslek komitesi toplantı odası ve 1 adet çok amaçlı toplantı salonu bulunmaktadır. Toplam inşaat alanı 2151 m2 dir.

İdari bölümlerden oluşan A Blok 4 ve 5. ilave kat inşaatları devam etmektedir. Toplam inşaat alanı ise yaklaşık 2000 m2 dir.

Bu güne kadar A ve B Blok inşaatlarına toplam 2.653.428.TL harcama yapılmıştır. Bu paranın 1.100.000.TL si yapılan projelerden hibe yolu ile alınmıştır.

Hizmet binası inşaatı ve çevre düzenlemesi 2017 yılında tamamlanacaktır.

5174 sayılı kanunla verilen görevlerin yanında OSB kuruluşları, sosyal hizmetler ve ilimiz ile ilgili, diğer konularda yapılan çalışmalara katkı sunmaya çalışmaktayız.

Her yıl Ramazan ayında mutad hale getirdiğimiz gıda yardımı ve ilk ve orta öğretime yönelik eğitim yardımlarımız devam etmektedir. Odalar ve Borsalar Birliğinin sponsor olduğu bu yardım kapsamında bu yıl 715 aileye gıda yardımı, geçen yıl 1000 öğrenciye kışlık bot yardımı yapılmıştır. Bu yıl eğitim yardımı kapsamında yapacağımız yardım ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.”

Daha sonra Kilis Valisi İsmail ÇATAKLI bir konuşma yaptı.

Vali ÇATAKLI, “Yaklaşık 4 ay önce göreve başlamamdan itibaren Ticaret ve Sanayi Odasının yapıcı, işbirliğine açık, yöre menfaatini gözeten bir gayreti ile karşılaştım, bu yüzden kendilerine ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Valiliğimiz arasında imzalanan protokol ile İlimize yapılması planlanan Fen Lisesinin de inşaatına başlanıldığını söyleyen Kilis Valisi;

İnşaatın bir an önce başlatılması için gereken zemin etütlerinin tamamlatıldığını ve arsanın inşaat için hazır hale getirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti;

“Eski Yatılı Bölge İlköğretim Okulunun yerine yapılacak olan 16 derslikli Fen Lisenin ihalesi yapılarak inşaatına fiilen başlanmıştır. İlimizin eğitimine önemli katkı sağlayacak olan Fen Lisesinin yapımı için desteklerinden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve girişimleri ile bu hayırlı hizmetin gerçekleşmesine vesile olan Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyor, ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Polateli organize sanayinde sona gelinmiştir. Polateli Organize sanayimizin kuruluş protokolünün sayın Bakan tarafından imzalanmış ve tüzel kişilik kazanmıştır. Artık tüzel kişilik kazanmasıyla birlikte zahmetli kısmın önemli bir bölümünü aşmış olduk,” dedi.

ÇATAKLI, “Polateli OSB 2013 yılında başlamış yaklaşık 3 yıl bir geçmişi var. Bu süreçte emeği geçen başta sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah memleketimizi için hayırlı bir adım atılmış olur,” dedi.

Polateli OSB’nin klasik bir OSB gibi düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan ÇATAKLI, “ Polateli OSB’nin hem bölgeye hem güneyimizdeki ülkelere hitap edebilecek nitelikte bir organize sanayi olacak,” dedi.

Toplantının sonunda KİTSO hizmet binasını gezen Vali ÇATAKLI, üst katlara ek olarak yapılan olan Kilis Kültür ve Kongre Merkezi ile diğer toplantı salonlarının inşaatlarını gezerek incelemelerde bulundu.

KİLİS VALİSİ İSMAİL ÇATAKLI’DAN KİTSO’YA ZİYARET