YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI ABDULKADİR YÜKSEL KİTSO’DA

• 30.09.2016

Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Bölge Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Abdulkadir YÜKSEL ve beraberindeki heyet Odamızı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ, Meclis Başkanı Mehmet ÖZÇİLOĞLU, Belediye Başkanı Hasan KARA, AKP İl Başkanı İzzet TOPRAK, Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali ERYILMAZ, Baro Başkanı H. Muammer FAZLIAĞAOĞLU, Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah ÇELİK, KİTSO Meclis Üyelerinin ve Esnaf Odaları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet KEPEKÇİ katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ;

“Tarihi ve coğrafi şartların sınırda ücra bir köşeye sıkıştırdığı serhat şehrimiz Kilis’imizin bu zor günlerinde yapmış olduğunuz anlamlı ziyaretten duyduğumuz memnuniyeti belirterek, şahsım, çalışma arkadaşlarım ve camiam adına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Sayın Vekilim Değerli Misafirler;

2011 yılında başlayan Suriye’deki olayların giderek iç savaşa dönüşmesi neticesinde Kilis büyük bir göç dalgası ile karşı karşıya kalmıştır. Kendi nüfusunun bir buçuk katı misafire ev sahipliği yapmanın çilesine katlanmıştır. Bütün zorluklara rağmen bu yükü omuzlamayı başarmış ve tüm Dünyaya örnek olacak yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmuştur.

Ancak yanı başımızda devam eden savaş ortamı birçok terör örgütünün sınırımıza yerleşmesine sebep olmuştur.

18 Ocak 2016 tarihinden beri Kilis’e hemen her gün sınırlarımız dışından 100’e yakın Katyuşa Roketi atılmış, bu saldırılar sonucunda birçok hemşerimiz şehit olmuş, birçok hemşerimiz yaralanmış ve maddi manevi zarara uğramıştır.

Bu durum Kilisli sanayici ve işadamları ile şehir sakinlerini büyük bir ümitsizliğe sevk etmiştir. Bunlar yetmez gibi ‘Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi’ adı ile açıklanan ve önemli teşvik unsurlarını içeren yeni Destek Paketinde Kilis’in yer almaması da tüm Kilislileri derinden üzmüştür.” Dedi.

Söz alan katılımcılar görüş ve taleplerini dile getirdikten sonra toplantının kapanış konuşmasını yapan Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Bölge Başkanı ve Gaziantep Milletteki Abdulkadir YÜKSEL;

“Ben Gaziantep milletvekiliyim ancak beni Kilis’in de milletvekili sayabilirsiniz, kendimi sizlere o kadar yakın hissediyorum. Buraya sizlerle görüş alışverişinde bulunmaya, sorunlarınızı ve çözüm önerilerinizi dinlemeye geldik.

Kilis zor günlerden geçiyor. Bunu bu serhat şehrine gelince daha iyi anladım. Nüfusundan daha fazla Suriyeliye ev sahipliği yaparak kendine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir.

Yerinde gördüğüm sorunların çözüme ulaşması için hemen çalışmalara başlayacağımın sözünü hepinize veriyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI ABDULKADİR YÜKSEL KİTSO’DA