MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARINA HAZIRLIK KURSLARI BAŞLIYOR... (17.06.2016)

• 17.06.2016

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında 13 Nisan 2016 tarihinde ‘Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü işbirliği ile inşaat ustalarına mesleki yeterlilik eğitimi verilecek.

Aralarında yapı sektöründe hayati öneme haiz mesleklerin bulunduğu 40 meslek gurubu için yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmiştir. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan kişilerin 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra çalışmaları yasaklanmıştır. Meslek mensuplarının mağduriyet yaşamamaları için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Açılacak olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına ücretsiz hazırlık kurslarında;

-         Eğitim süresince kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından ödenecektir.

-         MYK sınavına girip başarılı olanların sınav ücreti İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için;

http://www.csb.gov.tr/gm/mesleki hizmetler