VATAN PARTİSİ KİTSO’DA

• 13.05.2016

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet GÜLTEKİN ve beraberindeki heyet KİTSO’yu ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlerine teşekkür ettiği açılış konuşmasında;

“Serhat şehrimiz Kilis’imizin bu zor günlerinde yapmış olduğunuz anlamlı ziyaretten duyduğumuz memnuniyeti belirterek, şahsım, çalışma arkadaşlarım ve camiam adına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

18 Ocak 2016 tarihinden beri Kilis’e hemen her gün sınırlarımız dışından toplam 74 adet Katyuşa Roketi atılmış, bu saldırılar sonucunda 21 hemşerimiz şehit olmuş, 83 hemşerimiz yaralanmış ve birçok hemşerimiz de maddi manevi zarara uğramıştır.

Aslında açıkça belirtmek gerekirse Kilis’e atılan roketler Kilis üzerinden Vatan Topraklarına atılmaktadır. Bugün Ülkemiz fiilen bir saldırı altındadır. Bu saldırıyı önlemek için Devletimiz her türlü tedbiri almalı, Ülkemizin sınırlarının ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamalıdır.  Devleti yöneten büyüklerimiz Kilis ile ilgili yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak Kilis’in yalnız olmadığını göstermeli ve halkı rahatlatmalıdır.

Bugün gelinen noktada Kilis’in en önemli ve öncelikli sorunu güvenliktir. Bunun altını kalın bir çizgi ile çizmek gerekiyor. Hiçbir sorun bu ana sorunun üzerini örtmemelidir. Açıkça belirtmek gerekirse Kilis’te güvenlik sağlanmadan diğer sorunların halledilmesi mümkün görülmemektedir.

Kilis çetin bir imtihan vermektedir. Bunun için Kilis’i gündemde tutmak ve bu gündemi Ankara’ya taşımak gerekmektedir. Kilis’in unutulmaması, yalnız bırakılmaması, Kilis’e yapılan saldırıların bir terör saldırısı değil, Ülkemize başka bir Ülkenin topraklarından yapılan açık bir saldırı olduğunun kamuoyuna duyurulması için sizlerin çok değerli yardımınıza ihtiyacımız bulunmaktadır.

Sözlerime son verirken Kilis’e ve bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı tekrar teşekkür ediyor hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Dedi.

Daha sonra söz alan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet GÜLTEKİN;

“Bugün sabahtan beri Kilis’te çalışmalarımız devam ediyor. En son ziyaretimizi de KİTSO’ya yaptık. Bizlere zaman ayırdığınız ve görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sayın Oda Başkanımızın da dediği gibi güvenlik problemi çözülmeden diğer problemlerin çözülmesi mümkün değildir. Yaşanan bu süreç Büyük Ortadoğu Projesinin neticesidir. Türkiye dış politikasını değiştirmeli, komşuları ile diyaloga girerek barışı sağlamalıdır. Bu sorunlar ancak bu şekilde çözüme ulaşabilir.

Türkiye komşularıyla özellikle Suriye, İran ve Rusya ile iş birliği yaparsa bu sorun 6 ayda çözülebilir. Biz Vatan Partisi olarak gayret gösteriyor ve Kilis2in ve bölgenin sorunlarının bu şekilde çözüleceğine inanıyoruz.” Dedi.

VATAN PARTİSİ KİTSO’DA