T.B.B PROF. DR. AV METİN FEYZİOĞLU KİTSO’DA

• 29.04.2016

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin FEYZİOĞLU Kilis’e yapılan roket saldırıları sonrası, geldiği Kilis’te Odamızı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

KİTSO salonunda yapılan toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin FEYZİOĞLU, Kilis Barosu Başkanı Av. Muammer FAZLIAĞAOĞLU, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ, Meclis Başkanı Mehmet ÖZÇİLOĞLU, Oda Meclis üyelerimiz ve Baro misafirleri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KİTSO Başkanı M. Erdal ÖNDEŞ, misafirlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, 2011 yılında Suriye’de başlayarak Kilis’e roket atılmasına kadar gelişen olaylar hakkında bilgi verdi.

ÖNDEŞ; “Tarihi ve coğrafi şartların sınırda ücra bir köşeye sıkıştırdığı serhat şehrimiz, güzel Kilis’ imiz zor günler yaşıyor. Omuzlarına yüklenen yük kaldırma kapasitesinin çok üzerinde.

Hepimizin bildiği gibi 2011 yılında başlayan Suriye’deki olayların giderek iç savaşa dönüşmesi neticesinde Kilis büyük bir göç dalgası ile karşı karşıya kalmıştır. Kendi nüfusunun bir buçuk katı yabancıya ev sahipliği yapmanın çilesine katlanmıştır. Bütün zorluklara rağmen bu yükü omuzlamayı başarmış ve bütün Dünya’ya örnek olacak bir yardımlaşma ve dayanışma çabası içerisinde olmuştur.

Ancak yanı başımızda devam eden savaş ve kargaşa ortamı, birçok terör örgütünün sınırımıza yerleşmesine neden olmuştur. Bu terör örgütleri 2016 yılı Ocak ayından beri Kilis üzerinden Ülkemize de saldırmaya başlamış olup, Bu güne kadar Kilis’ e 46 katyuşa roketi atılmış toplam 18 canımız şehit olmuş birçok insanımızın da yaralanmasına sebep olmuştur.

Ne zaman nereye düşeceği belli olmayan roketler nedeni ile insanlarımız tedirgin olmuş ve korku içerisinde yaşamaya başlamıştır. Bu korku ve endişe ortamı Kilis’in günlük yaşantısından, sosyal ve kültürel hayatından ve ekonomisinden çok şey alıp götürmüştür, götürmeye de devam etmektedir. Bununla ilgili tedbirler Devletimiz tarafından alınmalıdır.

Bunun için Kilis’ i gündemde tutmak ve bu gündemi Ankara’ya taşımak gerekmektedir. Kilis’i gündeme taşırken şehrimizin en önemli sorunun güvenlik olduğu göz ardı edilmemelidir. Buna bağlı ekonomik, sağlık, sosyal, kültürel, alt yapı gibi sorunlar yaşamaktadır.

Kilis’in unutulmaması, yalnız bırakılmaması ve Ankara’nın gündemine taşınması için Türkiye Barolar Birliği’ nin ve çok değerli Başkanı Sayın Prof. Dr. Av. Metin FEYZİOĞLU’ nun yardımlarına ve desteklerine büyük ölçüde ihtiyaç duymaktayız.” Dedi.

Daha sonra söz alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin FEYZİOĞLU; “Kilis'teyiz, halkımızla kucaklaşmak, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek ve Kilis’in sesini duyurmaya yardımcı olmak için, Kilis’e geldik. Burada olayları yerinde görerek konuyu daha iyici incelene ve olayların vahametini anlama fırsatı bulduk. 18 Ocak'tan itibaren Kilis IŞİD saldırısı altında. 17 kişi öldü, 61 yaralı. Emlak ve inşaat sektörü durdu. Esnaf borç batağında. Kilis, Milli Mücadele'de ilk kurşunun atıldığı kutsal vatan toprağı. Kahraman Şahin beyin memleketi. Atatürk'ün "Milli Mücadele imanımı tazelediğim" yer dediği serhat şehri. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvenimiz tam. Savaş provokasyonlarına ödün vermeksizin gereğini yapacağına inanıyoruz. Devletimiz, bütün kurumlarıyla Kilis'i korumak zorunda. Kilis'i Milletimizin gündeminden düşürmemek de hepimizin görevi.” Dedi.

Toplantıya katılan meclis üyelerinin de görüşlerini belirttiği toplantı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin FEYZİOĞLU’nun toplantı salonunda yazılı Aziz Atatürk’ün “İlk Ayak Bastığım Türk Şehrindeki Bu Uyanıklığa Cidden Hayran Kaldım Ve bir Daha İman Ettim Ki Bu Millet Asla Ölmeyecektir. Var olun Aziz Kilisliler!” sözlerine dikkat çekmesi ve okumasıyla son buldu.

T.B.B PROF. DR. AV METİN FEYZİOĞLU KİTSO’DA