KİTSO’DA NAKLİYECİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

• 29.03.2016

2011 yılında başlayan Suriye’deki olayların giderek iç savaşa dönüşmesi ve sınırlarımızda yaşanan güvenlik sorunundan dolayı Suriye sınırındaki gümrük kapılarının bir kısmının kapanması nedeniyle Öncüpınar Gümrük Kapısının iş yoğunluğu önemli ölçüde artmıştır. Bu yoğunluktan dolayı yaşanan bir takım sorunlar başta lojistik ve ihracat sektörlerinin olumsuz etkilenmesine sebep olmuştur.

Kilis Milletvekilleri Reşit POLAT ve M. Hilmi GÜLGER, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret EROL, Öncüpınar Gümrük Müdür Vekili Mehmet GÜLER, Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürü Uğur GÜLEŞ, Gümrük Muhafaza Kısım Amiri Levent Koray TUNÇ, Ak Parti Kilis İl Başkanı İzzet TOPRAK, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ ve nakliyeci firmaların katılımlarıyla Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nda tertip edilen toplantıda yaşanan sorunlara çözüm önerileri üretilmeye çalışıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KİTSO Başkanı Mehmet Erdal ÖNDEŞ: “ Üyelerimizin sorunları önce bizim sorunlarımızdır. Bu sorunların giderilmesi için her zaman çalışıyoruz, bugün nakliyeci ve ihracatçı üyelerimizin sorunlarını görüşerek çözüm üretmek için toplandık. Kısa zamanda bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Toplantıya gösterilen ilgiye ve katılımlardan dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, toplantının hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyorum.” Dedi.

Toplantıda söz alan nakliyeciler sorunlarını yetkililere birinci ağızdan anlatarak çözüm önerilerini ve görüşlerini sundular.

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret EROL; “Belirtilen sorunların sıralama işleminde yoğunlaştığı görülmüştür. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değildir. Hepsini en kısa zamanda çözeceğiz. Sizlerden ricam gümrük idaresine yardımcı olunmasıdır. Çünkü huzur ortamında çalışan bir gümrükten en fazla siz fayda görürsünüz.” Dedi.

KİTSO Genel Sekreteri M. Murat SAKAR: “ Her zaman bu kadar geniş katılımlı bir toplantı tertip etmek mümkün olmayabilir. Bu sebeple bir istişare komisyonu oluşturulmasını teklif ediyorum. İkişer kişi Ticaret ve Sanayi Odası ve Nakliyeciler Derneğinden 3 kişi de Gümrük idaresi temsilcilerinden oluşan bir İstişare Komisyonu kuralım. Bu komisyon ayda bir defa toplanarak yaşanan sorunlar tespit edilsin ve anında çözüm üretilsin. Bu hem gümrük idaresinin işlerini kolaylaştıracak hem de sorunlara seri çözüm üretimini sağlayacaktır.

Tüm nakliyecilerin dinlenmesinden sonra söz alan Kilis Milletvekili Reşit POLAT; sorunların tespitinin yapıldığını, çözüm önerilerinin not alındığını ve bunların çözümü için çalışacaklarını belirterek “Beni bir nakliyeci gibi görebilirsiniz, ben de bir nakliyeci gibi bu sorunları çözümleninceye kadar takip edeceğim.” Dedi.

Daha sonra Kilis Milletvekili M. Hilmi DÜLGER söz alarak: “İstişare sünnettir, bugün bunu gerçekleştirdik. Tespit edilen sorunlar en kısa zamanda çözülecektir. Buna bütün kalbimle inanıyorum.” Dedi.

KİTSO Başkanı ÖNDEŞ, toplantı sonunda Toplantının hayırlı neticeler doğuracağına inandığını belirterek “Katılımlarından dolayı Sayın Milletvekillerimiz ve il başkanımız başta olmak üzere tüm gümrük yetkililerimiz ve siz değerli üyelerimize teşekkür ederiz.” Dedi.

KİTSO’DA NAKLİYECİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI